De geslachtsgemeenschap (sex)

Blijft er na geslachtsgemeenschap *) een deel van de uitstraling (aura of ziel) van de ander aan je kleven en kan dit ongunstige gevolgen hebben?

Aura en chakra's
De menselijke geest heeft door de innerlijke werkzaamheid van de geestelijke vermogens twee soorten uitstralingen: de zeven hoofdchakra's en de zevenvoudige aura of ziel. Door de chakra's heen komt de wérkzaamheid van de vermogens zelf tot uitdrukking in de omgeving; dit gebeurt in de vorm van zeven bundelvormige, etherische uitstralingen. Daarnaast worden in de aura of ziel de vóórtbrengselen van de vermogens: zoals kennis, gedachten, gevoelservaringen en wilsbesluiten afgedrukt, waar ze in de ziel, het geestelijke deel van het geheugen, worden bewaard; deze zeven uitstralingen hebben een eivorm om het lichaam heen.
De etherische uitstraling die door de chakra's naar buiten komt, wordt bij krachtige persoonlijkheden terecht iemands 'uitstraling' genoemd.

De chakra's
Bij de omgang van twee mensen met elkaar, of het nu een toevallige ontmoeting, een vriendschappelijke verstandhouding of geslachtsgemeenschap betreft, vindt er altijd een wisselwerking plaats tussen de chakra's. Zij zijn knooppunten tussen de een en de ander, waarbij er een verbinding tussen bijvoorbeeld de keelchakra's ontstaat als er, tijdens een gesprek, blijkt dat er een verstandelijke overeenstemming tussen beiden is; doordat er gééstelijk een verwantschap, een band wordt ervaren, openen de chakra's zich voor elkaar, waardoor de geestelijke band ook in de band tussen de chakra's, op etherische wijze, tot uitdrukking komt. Is er echter geen overeenstemming, dan sluiten de chakra's zich omdat de gedachten van de ander geestelijk niet tot zich worden toegelaten; er blijft een weerstand tegen bestaan en daardoor ontstaat er geen etherische band. Men hoort elkaar min of meer welwillend aan, maar heeft eigenlijk geen zin in het gesprek.

Iets dergelijks is het geval met de hartchakra's, die zich openen en een verbinding vormen als er gevoelens van genegenheid voor elkaar bestaan, maar zich sluiten als die ontbreken; beiden blijven dan gevoelsmatig koel voor elkaar. Als die gevoelens wel bestaan, de chakra's zich daardoor openen en er een etherische band ontstaat, dan wordt er gezegd dat er een vonk overspringt. Er ontstaat verliefdheid, wat zich uit in een verlangen bij elkaar te zijn. Als die geestelijke gemoedsgesteldheid innig is, krachtig is, dan is de etherische band tussen de chakra's zo sterk, dat die blijft bestaan en beiden voortdurend aan elkaar moeten denken. Er wordt dan naar gestreefd elkaar weer te ontmoeten en de vreugde van dat persoonlijke, geestelijke gevoel van verbondenheid weer te ervaren, die in die etherische band tot uitdrukking komt en in elkaars nabijheid versterkt wordt ervaren.
Het ontstaan van die etherische band is dus afhankelijk van de geestelijke gemóedsgestdheid en daardoor kun je in de wereld van de ander binnentreden. Zo niet, dan blijven beiden in hun eigen wereld en leven langs elkaar heen.

De aura's
Daarnaast speelt bij lichamelijke aanraking de uitstraling van de aura (de ziel) een rol. Zijn er warme, geestelijke gevoelens voor elkaar, dan geven die een bepaald kenmerk aan de gevoelsaura die als een kleur (helderziend) zichtbaar is. De aura van de meeste mensen is groter dan het lichaam en straalt als het ware door de huid heen naar buiten. Bij lichamelijke aanraking vermengen de aura's zich op die plaats, wat als prettig wordt ervaren als de inhoud van de ene aura met die van de ander overeenkomt. Gevoelens van genegenheid voor elkaar wordt ook hier ervaren en zal de lichamelijke aanraking aangenaam maken, wat er mede toe aanzet de ander blijvend te willen vasthouden.

De uitstraling van de aura is een etherische stroom vanuit de geest als de bron ervan. De meeste van de zeven aura's van de mens hebben een zekere begrenzing, behalve die van de gevoelsaura. Heldere gedachten bijvoorbeeld hebben in de aura een duidelijk begrensde vorm, maar gevoelens niet, dat zijn min of meer wazige vormen. Hoe inniger de gevoelens zijn, hoe levendiger de kleuren en de uitstraling in de aura, en hoe meer er ook etherische 'resten' daarvan zich nog aan de ander kunnen hechten, als beiden elkaar loslaten. Na verloop van tijd verdwijnen ze en kunnen ook worden afgewassen.
Die etherische resten hechten zich ook aan bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen, waardoor helderzienden iets over een persoon kunnen vertellen, als ze een gebruiksvoorwerp van die persoon vasthouden en zich daardoor met de aura verbinden.

De geslachtsgemeenschap
Bij de geslachtsgemeenschap is er een zeer nauwe lichamelijke aanraking van de ander. Afhankelijk van hoe de gevoelens zijn ten opzichte van elkaar, zullen er al dan niet etherische resten bij de ander achterblijven. Gaat het om een zintuiglijk gebeuren, alleen gedreven door hormonen, dan is er van een warme, geestelijke gemoedstoestand naar de ander toe immers geen sprake en zal er van uitstraling nauwelijks sprake zijn, noch van een etherische band tussen de chakra's.
Heel anders is dat bij liefdevolle gevoelens van de partners naar elkaar toe, waarbij de lichamelijke gemeenschap het gevolg is van de daarvóór al bestaande geestelijke gemeenschap; er zullen dan tot hun beider geluk allerlei vormen van geestelijke, etherische en lichamelijke uitwisselingen voorkomen, doordat de ziel (de aura, uitstraling) door hun gemeenschap a.h.w. van geestelijke liefde overstroomt.

Bij dieren is er meestal alleen sprake van hormonen; als het vrouwtje vruchtbaar is, scheidt haar lichaam een geur af die het mannetje tot paring aanzet. Sommige diersoorten vertonen al wel duurzame paarvorming, maar de meeste vervolgen na de paring weer hun eigen weg; terwijl er spinnensoorten zijn, bij wie het vrouwtje na de paring het mannetje als een smakelijk toetje verorbert.

*) I.p.v. het woord 'geslachtsgemeenschap' is het leenwoord 'sex' in zwang; dit is echter afkomstig van het Latijnse 'sexus', dat 'afgesneden deel' betekent. Dit is een nogal ongeschikt woord, daar de geslachtsgemeenschap immers alleen kan slagen als het tegendeel het geval is.
Van het woord 'geslachtsgemeenschap' zegt het eerste deel: 'geslacht', dat een bepaald geheel uiteen is 'geslagen' (voltooid deelwoord van het werkwoord 'slaan'), maar de delen daardoor wel bij elkaar horen en in de 'gemeenschap' weer een geheel vormen. Hoe kan beter worden uitgedrukt waar het in de kern om gaat?
Toch heeft het betekenisloze woord 'sex' het zo zinvolle Nederlandse woord geheel verdrongen.


terug naar de vragenlijst

terug naar het weblog







^